RentalPort logo

Prežijú autopožičovne koronakrízu?

Nie je už žiadnym tajomstvom, že koronavírus, ktorý v roku 2020 zasiahol celý svet poznačí hlboko aj ekonomiku. Aj napriek tomu, že Slovensko si v porovnaní s inými európskymi krajinami počína veľmi dobre, kvôli koronakríze nemusia mnohé oblasti biznisu vôbec prežiť. Ako ovplyvní tento fakt autopožičovne?


Prognózy hovoria, že koronavírus ovplyvní ekonomiku Slovenskej republiky. To je, samozrejme, pochopiteľné. Celá ekonomika sa na niekoľko týždňov zastavila, znižuje sa dopyt. Najmä oblasť priemyslu a služieb pociťuje túto zmenu najviac a veľmi ľahko sa môže zopakovať aj situácia, ktorá tu bola v roku 2008 v čase veľkej ekonomickej krízy. Avšak, zatiaľ netreba podliehať panike, pretože situácia sa veľmi rýchlo mení. Napríklad, analýzy Slovenskej sporiteľne predpokladajú, že dosah koronavírusu by mohol spomaliť rast ekonomiky o 0,2 až 0,3 percentuálneho bodu, pričom ten sa na začiatku roka odhadoval na 2,2 % rastu. Ak by kríza pretrvávala ešte niekoľko mesiacov, mohlo by to byť o 0,7 %, ale to je už skôr v tejto chvíli nepravdepodobné. Najväčší problém spočíva v tom, že sú ekonomiky jednotlivých krajín na seba silne naviazané. Už vieme, že koronakríza zasiahne automobilový priemysel, pretože práve ten je výrazne viazaný na iné ekonomiky, mení sa s ohľadom na dopyt a vo veľkom zastavil výrobu. Pravdou je, že nie všetky autopožičovne sú schopné reagovať flexibilne na to, čo sa deje na trhu. Ak fungujú, čo i len trochu zastaralo, môže byť pre ne náročné adaptovať sa na nové podmienky a reagovať rýchlo. Ako to však ovplyvní fungovanie autopožičovní? Prežijú všetky autopožičovne alebo nie?

Na túto problematiku sa treba pozerať z troch hľadísk. Z krátkodobého, strednodobého a dlhodobého.

Z krátkodobého hľadiska autopožičovniam výrazne pomohli opatrenia vlády, ako napríklad finančná pomoc, odklad nájomných a leasingových splátok. Tým sa podarilo zachrániť vysoké percento pracovných miest v tomto segmente služieb. Okrem toho viaceré požičovne zareagovali na zníženie dopytu znížením cien pre Zákazníkov. Úprava cien sa prejavila takmer vo všetkých autopožičovniach. Dopyt sa znížil najmä z dôvodu vládnych reštrikcií a zatvorenia mnohých prevádzok a tiež z dôvodu, že ľudia si zo strachu prestali požičiavať vozidlá na služobné cesty, rodinné dovolenky či predĺžené víkendy. Úprava cien však v tejto situácií nestačí. Ak sa totiž znižuje cena služieb a zároveň klesá dopyt, automaticky to vedie k znižujúcim sa tržbám autopožičovní.

Zo strednodobého hľadiska by si autopožičovne mali uvedomiť, že aj po absolútnom uvoľnení opatrení bude trvať niekoľko mesiacov, kým sa začnú vozidlá prenajímať, tak ako pred vypuknutím koronavírusu. Medzinárodný turizmus, ktorý prinášal veľké množstvo turistov bude fungovať v obmedzenom režime. Ľudia budú rozhodne šetrnejší a pozerať sa na cenu a kvalitu poskytovaných služieb. Letná sezóna, ktorá spravidla býva najsilnejšia, bude tento rok veľmi slabá a medzi autopožičovňami bude prebiehať cenová vojna. Treba si tiež uvedomiť, že vozidlá, ktoré autopožičovne obmieňajú každý rok prípadne každého pol roka jednoducho nebudú dostupné, nakoľko veľké závody zastavili výrobu alebo cena nových vozidiel bude rásť a autopožičovne si nebudú môcť dovoliť obmeniť svoj vozový park. Taktiež dodacie lehoty výroby vozidiel sa výrazne predĺžia, čo ovplyvní kvalitu poskytovaných služieb.

Ak je teda zmena cien jediným opatrením, ktoré autopožičovňa z dlhodobého hľadiska zavedie, tak nemusí koronakrízu prežiť ani ju pravdepodobne neprežije. Ako je teda možné reagovať na aktuálnu situáciu a zároveň sa pozerať na problematiku z dlhodobého hľadiska? V prvom rade musí byť autopožičovňa flexibilná a reagovať rýchlo. Hranice sú aktuálne zavreté, a preto nie je iná možnosť, ako sa postupne preorientovať na domáci turizmus. Je veľký predpoklad, že práve ten bude s postupným uvoľňovaním opatrení aktuálny predovšetkým v lete, a to by mohla byť potenciálna príležitosť práve pre autopožičovne. Okrem toho by sa autopožičovne mali preorientovať z kamennej autopožičovne na online autopožičovňu. Korona dokázala služby posunúť do onlinového sveta ako nikdy predtým. Autopožičovne by preto mali ustúpiť od klasického modelu a hľadať spôsoby, ako sa presadiť na webe. Pomôcť by tiež mohlo nadviazanie spolupráce obchodnými partnermi a sprostredkovateľmi akým je napríklad Rentalport- najväčšia platforma na prenájom vozidiel na Slovensku. Rentalport združuje ponuky viacerých autopožičovní a je to portál, ktorý má najširšiu ponuku. Zároveň využíva vlastné kanály na komunikáciu a marketing, vďaka čomu vo veľkej miere pomáha pri propagácií služieb autopožičovne.

Zhrňme si teda opatrenia, ktoré môžu pomôcť k záchrane autopožičovní do niekoľkých bodov:

1. Domáci turizmus
2. Transformácia na online autopožičovňu
3. Využívanie propagácie sprostredkovateľmi
4. Zmena cenovej politiky

Zo všetkých týchto faktov vyplýva, že prežijú iba autopožičovne, ktoré sú schopné adaptovať sa. Práve Rentalport má v tomto prípade mimoriadne dobrú pozíciu či už pre zákazníka, ale aj autopožičovne, ktoré hľadajú iné spôsoby pre fungovanie ich businessu.

6.5.2020