RentalPort logo

Ako sa zbaliť na road trip s deťmi?

Máte malé dieťa? V tom prípade určite viete, že či chceme alebo nie, s deťmi všetko trvá o niečo dlhšie. Balenie sa na dovolenku či výlet nie je výnimkou. Hoci pri cestovaní autom možno zbaliť omnoho viac vecí ako pri cestovaní vlakom či lietadlom, balenie si treba dobre naplánovať, aby ste nakoniec nezbalili celú domácnosť. Tu je niekoľko rád ako sa efektívne zbaliť na road trip s deťmi!


Začnite sa baliť včas


Určite dobre poznáte ten pocit, keď sa balíte na poslednú chvíľu a neskôr prichádzate na to, čo všetko ste si zbaliť zabudli! Skúste tomu predísť tak, že si balenie naplánujete. Spíšte si zoznam vecí, ktoré si chcete so sebou zobrať a postupujte podľa neho. Nezabudnite tiež v predstihu vyprať a vyžehliť oblečenie, ktoré plánujete zbaliť so sebou. Ak sú vaše deti väčšie, kľudne ich do balenia zapojte – budú sa cítiť potrebné a možno upozornia na hračky či veci, bez ktorých si dovolenku nevedia predstaviť.

Organizujte


Nebaľte všetko. Držte sa zoznamu vecí, ktorý ste si spísali a baľte len to, čo budete skutočne potrebovať. Všímajte si, čo vaše deti počas bežného dňa potrebujú, s akými hračkami sa aktuálne najviac hrajú a čo nosia najradšej oblečené alebo obuté. Skontrolujte tiež predpoveď počasia a prispôsobte mu svoje balenie. Ak si auto na vašu dovolenku požičiavate, tak sa ubezpečte o veľkosti batožinového priestoru, prípadne sa informujte či sa vám do prenajatého vozidla vojde kočík, alebo či budete vedieť v aute uchytiť autosedačku.

Kedy vyraziť na cestu?


V prípade, že si auto požičiavate, tak sa riaďte otváracími hodinami autopožičovní, vyhnete sa tak zbytočným poplatkom za prevzatie či vrátenie vozidla mimo otváracích hodín autopožičovne. Ak cestujete vlastným autom, tak určite rozmýšľate nad dilemou či cestovať cez deň alebo v noci? Všetko záleží na tom, kam sa chystáte a na aký dlhý čas. Ak sa chystáte do vzdialenejšej destinácie, je lepšie cestovať cez noc. Ak vás čaká kratší road trip, môžete pokojne cestovať aj cez deň. V tomto prípade si však určite overte, či sú cestou miesta, kde možno zastaviť, aby ste sa s deťmi mohli na chvíľu prejsť.

Bezpečnosť je prvoradá


Určite netreba zdôrazňovať, že prvoradá je bezpečnosť vás aj vašich detí. Dbajte na to, aby bola detská autosedačka maximálne bezpečná a pohodlná. Ak práve takú nemáte, nemal by byť veľký problém požičať si ju. Ak si auto požičiavate, nezabudnite sa vopred o tejto možnosti informovať a overiť si dostupnosť sedačky priamo u autopožičovne.
Dôležité sú tiež lieky. Zabaľte to najnevyhnutnejšie - lieky proti bolesti a horúčke pre deti, teplomer, leukoplast, manikúrové nožničky či dezinfekciu. Dobré je myslieť aj na sezónne prípravky - ako je napríklad repelent či prípravky na opaľovanie alebo po opaľovaní.

Hračky


Ak cestujete s deťmi, určite bude potrebné zbaliť aj zopár hračiek. Neberte však so sebou všetky, na ktoré vaše deti ukážu. Na výlete budú mať určite množstvo aktivít a v novom prostredí sa zabavia aj s menším počtom hračiek. K moru sa hodia hračky do piesku, v aute zase môže byť užitočná knižka.

18.8.2020