RentalPort logo

Ako si vybrať správnu autopožičovňu?

Výber autopožičovne je rovnako dôležitý ako výber destinácie, do ktorej sa prenajatým autom chystáte. Ako si však z množstva autopožičovní vybrať tu správnu? Mala by byť cena prenájmu pri výbere rozhodujúca? V našom článku vám zodpovieme otázku, na čo sa pri výbere autopožičovne zamerať.


Podmienky prenájmu


Prvá vec, ktorá vám pri prenájme auta napadne je zrejme cena. Je to úplne logické. Nízka cena prenájmu je však často spojená s rôznymi skrytými poplatkami či podmienkami prenájmu, ktoré musí zákazník dodržiavať. Príkladom môže byť letiskový poplatok, limitované kilometre, poplatok za čistenie vozidla či príplatok za ďalšieho vodiča, ktoré sú nie vždy zahrnuté v cene prenájmu. Niekedy je preto výhodnejšie zaplatiť o pár eur viac a mať istotu, že podmienky prenájmu spĺňajú vaše kritéria.

Vozový park 


Vozový park o autopožičovni čo to napovie. Hoci máte konkrétnu predstavu o tom, akú kategóriu alebo typ vozidla hľadáte, odporúčame vám prezrieť si aj iné možnosti, ktoré autopožičovňa ponúka. V zásade platí, že dobrá autopožičovňa by mala mať široký výber kategórií vozidiel a v jej flotile by sa mali objavovať predovšetkým novšie modely áut.

Doplnky


Väčšina autopožičovní ponúka širokú škálu doplnkov. Ich cena však môže byť rôzna a zatiaľ čo niekde si priplatíte aj za zimné pneumatiky či reťaze, inde je tento doplnok bezplatný. Pred prenájmom skúste popremýšľať, čo všetko k svojmu pohodliu potrebujete a porovnajte cenu doplnkov v rôznych autopožičovniach.

Cena


Cena by mala byt rozhodujúca až po tom ako si premyslíte, aká kategória, aké podmienky či doplnky spĺňajú vaše kritéria. Ak v týchto veciach už máte jasno, porovnajte ponuky viacerých autopožičovní. Rentalport vám v tom bude určite nápomocný. Zastrešuje širokú škálu spoľahlivých autopožičovní na jednom webe, vďaka čomu ušetríte množstvo času a možno narazíte aj na nejakú akciu.

9.9.2020