RentalPort logo

Pomoc pre autopožičovne

Prenájom vozidla je výsostne sezónna záležitosť. Najsilnejšími bývajú spravidla letné mesiace jún, júl a august, kedy tržby autopožičovní predstavujú až 60% celoročných tržieb. Posledné roky boli toho dôkazom. Dopyt po prenájme vozidiel bol počas letných sezón natoľko veľký, že autopožičovne neraz museli dokupovať nové vozidlá. Tento rok však bola situácia úplne iná.


Pandémia COVID-19 mala negatívny dopad na takmer všetky oblasti ekonomiky, vrátane prenájmu vozidiel. Z dôvodu nízkych tržieb boli mnohé z veľkých autopožičovní nútené predať časť svojho vozového parku. Situácia sa mierne zlepšila počas leta, kedy autopožičovne dokázali vyťažiť aspoň zostávajúce množstvo vozidiel, ktoré mali k dispozícií. Nevydarená letná sezóna sa však bude dobiehať veľmi ťažko.

Aktuálne sa nachádzame na rozmedzí sezón označovaných ako “middle“ a low“. Zároveň naplno prepukla druhá vlna pandémie. Cestovný ruch je ochromený, obchodníci, ktorí využívajú služby autopožičovní v našich končinách pracujú z domu a väčšine európskych krajín hrozí opäť lockdown, ktorý sa bude podobať tomu jarnému. Existencia mnohých autopožičovní je ohrozená.

Keďže vytváranie zdravého konkurenčného prostredia pre autopožičovne je jedným zo základných poslaní Rentalportu, náš tím sa intenzívne zamýšľal nad tým, ako v tejto situácií pomôcť jednak zákazníkom, ako aj našim obchodným partnerom. Zhodli sme sa na tom, že aktuálne je dôležitejšie viac dávať ako brať. RentalPort.com, a.s. sa preto v rámci Slovenska dočasne vzdáva provízie za rezervácie, ktorú účtuje zmluvným autopožičovniam a zrušená provízia sa prenesie na zákazníka v podobe zľavy na prenájom vozidla.

Autopožičovniam tak bude na preklenutie najhoršieho obdobia umožnené využívať náš kanál na propagáciu svojich služieb v nezmenenom rozsahu bezplatne a zákazníci, ktorými sú aktuálne najmä ľudia dávajúci prednosť bezpečnejšej individuálnej doprave pred hromadným transportom, nebudú musieť vďaka nám siahať tak hlboko do vrecka.

Zrejme si pokladáte otázku, čo z toho budeme mať my? Dobrý pocit! Dobrý pocit z toho, že urobíme niečo čím dočasne pomôžeme našim zákazníkom a partnerom. Všetci sme teraz predsa na jednej lodi a náš tím verí, že keď business pôjde ako má, tak sa nám to jedného dňa vráti.

22.10.2020