RentalPort logo

Čo je poplatok za prenájom vozidla mimo otváracích hodín a ako sa mu vyhnúť?

Možno ste sa už stretli s tým, že pri prevzatí alebo odovzdaní vozidla Vám autopožičovňa účtovala extra poplatky, s ktorými ste pri rezervácií nepočítali. Jedným z najčastejších poplatkov je poplatok za prenájom mimo otváracích hodín. V našom článku Vám vysvetlíme, kedy sa tento poplatok aplikuje a ako sa jeho plateniu možno vyhnúť.


Hoci niektoré autopožičovne sú otvorené nonstop, väčšina pobočiek má fixne stanovené otváracie hodiny a v niektoré dni môžu byť dokonca zatvorené. Ak si rezervované vozidlo prevezmete či odovzdáte mimo týchto hodín, bude Vám účtovaný poplatok, ktorý sa spravidla pohybuje od 10 do 25 eur. Uvedený poplatok nie je ničím prekvapujúcim, keďže zamestnanci autopožičovní majú nárok na príplatky za prácu nad rámec ich pracovnej doby či prácu cez víkendy a sviatky.

Ako sa poplatku za prenájom mimo otváracích hodín vyhnúť?

Jednoducho! Pred rezerváciou vozidla si vopred overte otváracie hodiny danej pobočky a snažte sa naplánovať si prevzatie a vrátenie auta v tomto čase. Majte pri tom na pamäti, že otváracia doba autopožičovní sa, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu a blížiace sa sviatky, môže meniť. Ak si vozidlo musíte aj tak prenajať mimo otváracích hodín, informujte sa u autopožičovne, v akej výške Vám bude poplatok účtovaný. Predídete tak nečakaným prekvapeniam.

Sú ceny na Rentalport.com zobrazované vrátane extra poplatkov?

Áno. V Rentalport-e sa snažíme, aby bola rezervácia vozidiel jednoduchá a prehľadná a ceny zobrazované na našej webstránke sú vždy finálne ceny bez skrytých poplatkov.

Tip na záver

Ak nie ste limitovaní časom, prevezmite a vráťte vozidlo v rámci otváracích hodín pobočky autopožičovne. Za peniaze ušetrené na poplatkoch si doprajte väčší komfort a rezervujte si vyššiu kategóriu vozidiel alebo si prenájom vozidla o deň predĺžte.

7.12.2020