RentalPort logo

Rýchle a bezproblémové vrátenie prenajatého auta – ako na to?

Vrátenie prenajatého vozidla sa občas môže pekne skomplikovať, a preto je dobré vedieť, čo pri odovzdávaní auta očakávať a ako sa naň pripraviť.
V našom článku zhrnieme niekoľko tipov, vďaka ktorým sa môžete vyhnúť prípadným komplikáciám a ušetriť tak Váš čas a peniaze.


Naplánujte si čas vrátenia vozidla

Autopožičovne si za vrátenie vozidla s oneskorením zvyčajne účtujú dodatočné poplatky či deň prenájmu navyše. Čas vrátenia vozidla si preto vopred naplánujte. Majte pri tom na pamäti, že jeden deň prenájmu je presne 24 hodín. To znamená, že ak si vozidlo vyzdvihnete o 10:00 ráno, mali by ste ho vrátiť v rovnaký čas, prípadne skôr. Taktiež si vopred overte otváracie hodiny autopožičovne. Za odovzdanie vozidla mimo otváracích hodín si totiž, vo väčšine prípadov, budete musieť priplatiť.

Auto vráťte s plnou nádržou

Väčšina autopožičovní prenajíma autá s podmienkou odovzdania vozidla s plnou nádržou. V prípade, že túto podmienku nesplníte, za tankovanie si autopožičovňa môže účtovať nemalý poplatok. Pred odovzdaním auta preto nezabudnite dotankovať.

Nadlimitné kilometre

Pred tým ako si rezervujete vozidlo Vám odporúčame informovať sa či prenájom zahŕňa neobmedzené kilometre. Ak nie, dbajte na to, aby ste neprekročili denný kilometrový limit čím sa vyhnete poplatku za nadlimitné kilometre. Rovnako odporúčame si na začiatku a konci prenájmu spraviť fotku tachometra – budete tak mať dôkaz o tom, koľko kilometrov ste najazdili.

Vozidlo si pred jeho vrátením nafoťte

Okrem tachometra je dobré si po zaparkovaní vozidla na mieste jeho vrátenia nafotiť tiež ukazovateľ stavu paliva a exteriér vozidla. Ak by Vám autopožičovňa neoprávnene naúčtovala dodatočné poplatky za chýbajúce palivo či poškodenia vozidla, fotky sa Vám určite zídu.

V aute si nič nezabudnite

Po zaparkovaní skontrolujte interiér auta a vezmite si všetky svoje osobné veci. Odporúčame skontrolovať všetky priehradky na dverách a palubnej doske, ako aj priestor pod sedadlami.

Ak budete nasledovať uvedené kroky, vrátenie prenajatého auta by malo prebehnúť rýchlo a bez zbytočných komplikácií. Navyše, ak si vozidlo rezervujete cez Rentalport.com, môžete sa na nás v prípade akýchkoľvek otázok či problémov obrátiť.

14.1.2021