RentalPort logo

Medzinárodný úspech Rentalportu na startupovej súťaži v Prahe

Vedeli ste, že počet startupov založených ženami tvorí iba 27% zo všetkých startupov v Európe? Alebo že iba okolo 7% Európaniek investuje do financovania startupov?

S cieľom eliminovať tento výrazný nepomer bola založená celoeurópska súťaž Women Startup Competition, z ktorej si Rentalport zastúpený jeho výkonnou riaditeľkou, Martinou Bondarchuk, odniesol krásne druhé miesto.


Vo februári v Prahe už po piatykrát prebehla prestížna súťaž WOMEN STARTUP COMPETITION, ktorá má za cieľ zviditeľniť spoločnosti vedené ženami, motivovať ďalšie ženy, aby s podnikaním začali, ako aj obohatiť ekosystém novými projektmi a kreatívnym talentom.

Medzi partnerov súťaže patrili tento rok Vodafone, agentúra CzechInvest a spoločnosť Microsoft. Mediálnymi partnermi sa stali online magazín CzechCrunch a E15. Podujatie taktiež podporovali HubHub, CzechStartups, Novalia, Presentation a StartupJobs.

Okrem medializácie súťaž zúčastneným startupom poskytla príležitosť na oslovenie potenciálnych investorov a súťažiaci taktiež obdržali rady odborníkov na danú oblasť a vecné ceny.

Do finále súťaže sa prebojovalo až 8 projektov a konkurencia bola naozaj silná. Rentalport, ktorý vznikol ako vyhľadávacia a rezervačná platforma určená na prenájom vozidiel, však bol silným hráčom. Predbehol dokonca aj startupy zameriavajúce sa na moderné technológie ako blockchain či virtuálna realita a ako jediný zástupca Slovenskej republiky v súťaži si napokon domov odniesol krásne druhé miesto.

Keďže sa Rentalport zapojil do startupovej súťaže po prvýkrát, radosť z výhry bola zo strany jeho výkonnej riaditeľky, Martiny Bondarchuk, o to väčšia.

“Konkurencia v súťaži bola ohromná a všetky súťažiace podali skvelý výkon. Každopádne, chcem sa poďakovať celému môjmu tímu, pretože bez nich by náš úspech nebol možný. Súťaž nás rozhodne motivovala pokračovať v tom, čo robíme.“ poskytla vyjadrenie krátko po súťaži.

Na margo celej súťaže taktiež dodala: „Súťaž, ale aj bootcamp mi dali naozaj veľa. Mentori mi dali skvelé tipy, ako by sme mohli generovať väčšie tržby, vypichli na čo sa zamerať a v niektorých veciach naozaj trafili klinček po hlavičke za čo im veľmi pekne ďakujem. Čo sa týka samotného súťažného večera, tak ten bol vzhľadom na aktuálnu situáciu zorganizovaný výborne. Jediné, čo ma trošku mrzí je, že som sa nemohla zúčastniť finálového večera osobne a okúsiť tak skvelú finálovú atmosféru naživo. Snáď budúci rok už bude všetko po starom :-).“

4.3.2021