RentalPort logo

Prenájom auta na letisku

V prípade, že cestujete letecky je prenájom vozidla z letiskovej pobočky nepochybne veľmi pohodlný. Môže Vás však vyjsť podstatne drahšie ako prenájom z bežnej pobočky. O tom, prečo je tomu tak a ako sa možno predraženému prenájmu vyhnúť Vám povieme v našom článku.


Prečo je prenájom z letiskovej pobočky drahší?

Prenájmy z letiskových pobočiek sú vo všeobecnosti drahšie ako bežné prenájmy. K navýšeniu ich ceny dochádza kvôli daniam a rôznym poplatkom. Jedným z týchto poplatkov je tzv. letiskový poplatok. Každá autopožičovňa, ktorá sídli na letisku, totiž musí zaplatiť letisku poplatok za to, že Vám požičia auto. Ďalším poplatkom je napríklad poplatok za parkovanie, keďže vozidlá autopožičovne musia na letisku platiť parkovné aj vtedy, keď sa nevyužívajú. Všetky tieto náklady sa premietajú do konečných cien prenájmov.

Ako sa možno vyhnúť letiskovým poplatkom?

Najlepší spôsob ako sa vyhnúť letiskovým poplatkom je, samozrejme, neprenajímať si vozidlo z letiskovej pobočky. Preto, ak máte možnosť, využite letiskový transfer, taxi či UBER a prepravte sa na najbližšiu pobočku autopožičovne na okraji mesta či v jeho centre.
Ďalšou možnosťou je využitie služby Meet & Greet, ktorú poskytujú mnohé z autopožičovní. Autopožičovňa v tomto prípade nemá pobočku priamo na letisku, ale auto Vám tam v dohodnutom čase privezie. Podobne, vozidlo Vám môže priviezť aj na iné vopred dohodnuté miesto.

Môžem si prenajať vozidlo z letiskovej pobočky aj keď nepricestujem lietadlom?

Odpoveď je veľmi jednoduchá – áno. Prenájom vozidla z letiskovej pobočky nie je nijak viazaný na leteckú formu prepravy. Stále však platí, že tento prenájom je oproti bežnému prenájmu cenovo nevýhodný.


Je prenájom cez Rentalport vrátane letiskových poplatkov?


Áno. Ceny na našom webe sú zobrazované bez skrytých poplatok a sú vždy konečné. Ak si autopožičovňa účtuje letiskový poplatok, ten je automaticky zahrnutý v cene a nemusíte sa tak báť nepríjemných prekvapení pri preberaní/odovzdaní auta. Rentalport je zároveň garantom kvality, ktorý v prípade Vašej nespokojnosti, na seba preberá komunikáciu s autopožičovňou.

22.4.2021