RentalPort logo

5 tipov na výlety po Slovensku, ktoré stihnete aj za jeden deň

Chceli by ste si spraviť pekný jednodňový výlet po Slovensku, v rámci ktorého uvidíte tie najkrajšie lokality a nadobudnete netradičné zážitky? Pripravili sme si pre vás 5 tipov na zaujímavé atrakcie a lokality, ktoré stihnete navštíviť za jeden deň. Stačí sadnúť do auta a dobrodružstvo sa môže začať!


Do nášho výberu sme zakomponovali tipy na výlety, ktoré zažijete v samotnom srdci Slovenska. Do jednotlivých lokalít sa dostanete jednoducho po diaľnici, či už z východnej alebo západnej časti nášho územia.

Vysoké Tatry

Štíty Vysokých Tatier sú dominantou Slovenska, preto by bol doslova hriech nevidieť ich na vlastné oči, v plnej kráse. Najlepším východiskovým bodom na návštevu Vysokých Tatier je Starý Smokovec. Tu môžete na veľkom záchytnom parkovisku nechať svoje auto a vydať sa napríklad na Hrebienok. Jedná sa o pomerne nenáročnú vychádzku po asfaltovej ceste, ktorá vám pokojným tempom zaberie niečo málo cez hodinku času. Na jej absolvovanie nepotrebujete turistickú výbavu.

Na vrchole Hrebienka sa vám naskytne nádherný pohľad na okolité tatranské štíty. Pokiaľ sa vám nechce chodiť, na Hrebienok sa môžete vyviezť aj lanovkou. Ak máte radi adrenalín, cestu dolu môžete absolvovať v horskej káre, prípadne v zime na sánkach.

Tricklandia

Keď už budete v Starom Smokovci, nevynechajte jednu z najväčších miestnych atrakcií – svet optických ilúzií a trick-artu Tricklandia. V jednej budove nájdete viacero miestností s rôznymi zrkadlami, špeciálnymi grafickými úpravami a rekvizitami, ktoré oklamú váš mozog. Tricklandia je miestom, kde sa zabavia tak deti, ako aj dospelí. O nezabudnuteľné fotografie budete mať postarané!

Štrbské pleso

Zo Starého Smokovca sa do obce Štrbské Pleso dostanete po peknej ceste plnej zákrut a horských scenérií. Môžete tak pokračovať v obdivovaní krás Vysokých Tatier. V obci Štrbské Pleso, ktoré patrí medzi najvyhľadávanejšie lyžiarske a turistické centrá nájdete širokú ponuku ubytovania, kvalitných služieb i rôzne možnosti, kam sa vydať vo voľnom čase. Nachádza sa tu viacero platených parkovísk, takže s odstavením auta nebudete mať problém.

Okolo Štrbského plesa je vybudovaný pekný náučný chodník s workoutovými konštrukciami a tabuľami so zaujímavými informáciami. Prechádzka okolo plesa vám zaberie pri pokojnom tempe približne hodinku času. V niektorej z mnohých dobrých reštaurácií si môžete dopriať kávu či chutný obed. V lete si viete užiť aj člnkovanie. Novinkou na Štrbskom plese je moderná vyhliadková veža, z ktorej sa vám naskytne dokonalý pohľad na okolitú prírodu.

Liptovská Mara

Vodná nádrž Liptovská Mara sa často označuje aj ako stredoslovenské more. Jej krásy si môžete najlepšie vychutnať z obce Liptovský Trnovec, kde je vybudovaná pekná pláž. V lete sa tu viete aj okúpať. Z Trnovca štartujú vyhliadkové plavby, ktoré vám umožnia spoznať všetky zákutia tejto známej vodnej nádrže.

Vydať sa môžete aj na samotný priehradný múr, ktorý je prístupný z dediny Vlašky. Z priehradného múru budete mať výhľad na celú Liptovskú Maru, Vysoké a Nízke Tatry.

Tatralandia

Ako čerešničku na torte vášho výletu si môžete dopriať relax v najväčšom aquaparku na Slovensku. Tatralandia je otvorená celoročne, keďže vonku nájdete aj bazény s horúcou termálnou vodou. Milovníkov adrenalínu poteší množstvo toboganov, ktoré vás len tak rýchlo neomrzia.

Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, keďže v Tatralandii nájdete množstvo detských bazénov a atrakcií. Pokiaľ chcete zažiť niečo netradičné, vyskúšať si môžete aj surfovanie na umelých vlnách. Hneď vedľa Tatralandie nájdete aj Hurricane factory, kde si viete vyskúšať jedinečnú simuláciu voľného pádu.

Tak neváhajte a vychutnajte si krásy Slovenska na vlastnej koži aj vy!

12.10.2021