RentalPort logo

Prenájom vozidla v Krakove počas nadchádzajúceho Národného sviatku nezávislosti

Poliaci si 11.novembra už tradične pripomínajú Národný sviatok nezávislosti. Deň nezávislosti padá na štvrtok a črtá sa skvelá príležitosť na predĺžený víkend! Nenechajte si ju ujsť a využite voľno na odreagovanie sa z každodenného stereotypu. Vyberte sa na napríklad na kratší road trip a spoznajte Krakov a jeho okolie. Pokiaľ nemáte vlastné auto, nelimitujte sa a jednoducho si ho prenajmite! V článku zhrnieme niekoľko inšpirácií na miesta, ktoré by ste si rozhodne nemali nechať ujsť, ako aj tipy na prenájmy za bezkonkurenčné ceny!

Ktoré miesta sa oplatí v Krakove navštíviť?

Staré mesto

Historické centrum, ktoré je pamiatkovou rezerváciou UNESCO, by ste si pri návšteve Krakova rozhodne nemali nechať ujsť. Jeho dominantou je Hlavné námeste radiace sa medzi najväčšie a najkrajšie stredoveké námestia v Európe. Nájdete tu množstvo kostolov, z ktorých najznámejším je Mariánsky kostol s typickým zafarbením do červena. Uprostred Hlavného námestia sa nachádza kedysi hlavné centrum medzinárodného obchodu v Poľsku - historická tržnicu Sukiennice. Dnes si tu môžete nakúpiť tie najlepšie poľské suveníry. Asi najznámejšou pamiatkou, ktorú by ste v Starom meste rozhodne nemali obísť, je bývalé sídlo poľských kráľov, Wawelský zámok, v ktorom podľa legendy kedysi žil aj drak. Ako spomienku na toto miesto si dnes môžete kúpiť plyšového dráčika, ktorých tu predávajú na každom rohu.

Židovská štvrť

Židovskú štvrt Kazimierz, nachádzajúcu sa južne od Starého mesta, možno opísať ako mesto v meste. Štvrť s bohatou minulosťou je dodnes sídlom mnohých židovských synagóg či známej Schindlerovej továrne. Okrem histórie Vás táto štvrť chytí za srdce aj skvelou gastronómiou.

Auschwitz a Birkenau

Zhruba 70 km od Krakova sa nachádzajú bývalé koncentračné tábory Auschwitz a Birkenau, ktoré nám dodnes pripomínajú, čoho všetkého boli ľudia počas druhej svetovej vojny schopní. Pri ich návšteve človeka doslova mrazí a pre mnohých navštevníkov Krakova sú tým najsilnejším zážikom celej návštevy mesta a jeho okolia.

Soľná baňa Wieliczka

Ak máte k dispozícií auto a trochu času nazvyš, určite navštívte bývalú soľnú baňu Wieliczku, ktorá ročne priláka viac ako milión turistov. Nachádza sa zhruba 15 km od Krakova a jej zaujímavosťou je, že, na rozdiel od iných podzemných jaskýň, vznikla celá iba vďaka úsiliu a tvrdej práci človeka.

Rentalport tip na prenájom vozidla v Krakove:

Ak plánujete zostať iba v Krakove a prepravovať sa na kratšie vzdialenosti, odporúčame vám prenajať si vozidlo z kategórie ECONOMY. Takýto prenájom vás na tri dni (11.-14.11.2021) vyjde už od 83,40 EUR.

V prípade, že sa chystáte spoznávať vzdialenejšie okolie Krakova, prípadne ste náročnejší a uprednostňujete väčšie pohodlie, odporúčame vám kategóriu COMPACT alebo INTERMEDIATE, ktorých cena za trojdňový prenájom sa v priemere pohybuje od 99,30 EUR (kategória COMPACT) do 146,10 EUR (kategória INTERMEDIATE).

Ak sa chystáte cestovať s rodinou, určite oceníte väčšie vozidlo typu Combi alebo SUV. SUVčko vás na nadchádzajúci predĺžený víkend vyjde približne 160 EUR. V podobnej cene si môžete prenajať vozidlo z kategórie INTERMEDIATE COMBI.


Tak čo, zostávate počas predĺženého víkendu doma alebo sme vás presvedčili a vyrážate spoznávať Krakov a jeho okolie?
 

9.11.2021