RentalPort logo

Prečo je výhodný dlhodobý prenájom vozidla?

Zákazníci si najčastejšie prenajímajú vozidlá ako krátkodobú náhradu počas opravy ich auta, za účelom výletu či cesty na dovolenku alebo pri špeciálnych príležitostiach akými sú napríklad svadba či výročie, kedy sa zameriavajú predovšetkým na luxusné modely áut.

V zásade sa vo všetkých uvedených prípadoch jedná o krátkodobý prenájom. Počuli ste však už o dlhodobom prenájme vozidla? Viete, aké sú jeho výhody?


Ako funguje dlhodobý prenájom?

V zásade je dlhodobý prenájom vozidla veľmi podobný bežnému krátkodobému prenájmu. Hlavný rozdiel však spočíva v jeho dĺžke, keďže dlhodobý prenájom trvá minimálne mesiac, prípadne dlhšie. Ide teda o prenájom auta pre každodenný život, nielen na výnimočnú príležitosť či cestu na dovolenku. Druhým, pre mnoho zákazníkov najpodstatnejším rozdielom, je cena dlhodobého prenájmu. U väčšiny autopožičovní platí pravidlo – čím dlhší prenájom, tým výhodnejšia cena prenájmu/deň.

Prečo sa oplatí?

Cena

Ako sme už naznačili vyššie, denná sadzba pri dlhodobom prenájme je spravidla výrazne nižšia ako keď si auto požičiate len na pár dní. V mnohých prípadoch je dlhodobý prenájom dokonca výhodnejší ako samotná kúpa a následná údržba vlastného auta. To platí dvojnásobne, ak si potrpíte na to, aby ste mali k dispozícií vždy ten najnovší model.

Minimálna údržba

Pri prenájme vozidla je za jeho technickú údržbu zodpovedná autopožičovňa. Tá na seba zároveň preberá aj s tým súvisiacu byrokraciu, od vybavenia potrebnej dokumentácie až po poistenie vozidla a pod. Vo finále teda máte auto kedykoľvek k dispozícií bez toho, aby ste sa oň museli špeciálne starať.

Vždy nové auto

Chcete šoférovať vždy najnovší model? Potom je dlhodobý prenájom pre Vás to pravé! Výmena aktuálneho modelu auta za novší je v tomto prípade prakticky bezproblémová. Čo neplatí pri kúpe nového auta...

Žiadne starosti s predajom vozidla!

Predaj auta nie je ľahkou úlohou a občas si vyžaduje riadnu dávku trpezlivosti. Pri prenájme vozidla sa týchto starostí nemusíte obávať! Jednoducho kontaktujte autopožičovňu a dohodnite sa na výmene modelu auta za iný...

Ako nájsť výhodný dlhodobý prenájom?

Predtým ako si vyberiete ten správny dlhodobý prenájom Vám odporúčame spraviť si prieskum cien u viacerých autopožičovní. Zameriavajte sa pritom nielen na cenu prenájmu, ale aj na služby či poplatky, ktoré prenájom zahŕňa (kilometrový limit, povinné poistenie a pod.). Pre rýchle a efektívne porovnanie cien skúste našu platformu.

7.2.2022