RentalPort logo

Je povolené voziť v prenajatom aute domácich miláčikov?

Máte domáceho miláčika a radi by ste ho zobrali prenajatým autom na road trip či dovolenku? Máme pre Vás dobrú správu – väčšina autopožičovní povoľuje prevoz menších zvierat v prenajatom aute bez dodatočných poplatkov. Na čo si však dať pozor?


Preverte si u autopožičovne, za akých podmienok môžete Vášho miláčika v aute prevážať

Podmienky prenájmu sa môžu od autopožičovne k autopožičovni výrazne líšiť. Preto Vám odporúčame preveriť si u autopožičovne vopred, či a za akých podmienok je v prenajatom aute povolený prevoz zvierat. Predídete tak prípadným komplikáciám a nedorozumeniam.

Zaobstarajte si špeciálny ochranný poťah na sedadlo

Zakryte sedadlo Vášho miláčika špeciálnym poťahom, vďaka ktorému ho ochránite pred nadmerným znečistením od zvieracích chlpov či poškodenia spôsobeného zvieracími pazúrikmi. V prípade, že nechcete do poťahu investovať, môžete použiť napríklad aj hrubšiu deku.

Robte si počas cesty pravidelné prestávky

Dlhšia cesta auto môže byť pre mnohé zvieratá nepríjemnou. Preto dbajte na to, aby ste si počas cesty robili dostatočne dlhé prestávky, počas ktorých sa Váš miláčik bude môcť vyvenčiť či vyvetrať.

Zvážte prepravku pre zviera

Dbajte na to, aby bol Váš domáci miláčik za každých okolností v bezpečí a zvážte zaobstaranie si prepravky na jeho prevoz. Zabránite tak tomu, aby Vaše zvieratko lietalo po celom aute a prišlo mu nevoľno.

Nechajte auto pred jeho odovzdaním vyčistiť

Ak máte pocit, že v aute zostal po Vašom miláčikovi zápach, zvieracie chlpy či odtlačky labiek, nechajte ho pred odovzdaním vyčistiť. Profesionálne čistenie interiéru, vrátane odstránenia zápachu, Vás určite vyjde lacnejšie ako poplatok za nadmerne znečistené vozidlo účtovaný autopožičovňou.

Nenechajte nič na náhodu

Pri preberaní, ako aj odovzdávaní, vozidla si urobte niekoľko fotografií interiéru, aby ste mali dôkaz, že auto vraciate čisté a nepoškodené, tak ako ste si ho prebrali. Ak ste auto nechali pred jeho vrátením vyčistiť, majte pri sebe aj účet za čistenie. Môže sa Vám zísť v prípade, že sa Vám autopožičovňa bude snažiť neoprávnene účtovať poplatok za vyčistenie vozidla.

17.1.2022