RentalPort logo

Tipy na výlet na deň detí v Rumunsku

Blíži sa 1 júna, deň, ktorý vo mnohých krajinách je medzinárodným dňom deti. Oslávte tento deň spolu so svojimi deťmi a zoberte ich na príjemný a zaujímavý víkendový výlet autom.

Rumunsko je veľmi príjemná krajina, ktorú môžete  navštíviť s celou rodinou. Takmer všetky výlety do miestnych atrakcií netrvajú dlhšie ako 1-2 dni. Ale za taký krátky čas stihnete vidieť všetky krásy zvoleného regiónu. A ak náhodou nemáte možnosť ísť na výlet na deň deti do Rumunska vlastným autom, nevadí. Radí Vám ho totižto požičiame od nás z RentalPortu. V Rumunsku máme veľmi veľkú a širokú ponuku aut, ktorá určite poteší vás a vaše ratolesti. 


Múzeum Astra (Sibiu, Rumunsko) 

Nachádza sa v lese a je to celý komplex tematických domov, ktorých je asi 300 kusov. Budete môcť  vstúpiť do niektorých budov a sledovať, ako zruční remeselníci kujú železo, pečú chlieb v peci či vyrábajú víno. V susedstve sú malé koliby farmára a pastiera. Bude sa vám zdať, že ste sa ocitli v rozprávke: pracovníci múzea totižto znovu dokázali vytvoriť atmosféru skutočnej starobylej rumunskej dediny. Spolu s deťmi môžete všetko preskúmať sami alebo si priamo na mieste najať profesionálneho sprievodcu, ktorý vám porozpráva o živote rumunských roľníkov. Okrem toho vám ponúknu jazdu na koči ťahanom koňmi, počas ktorej môžete obdivovať nádhernú lesnú krajinu.

Transylvánia 

Väčšina výletov v Rumunsku stále vedie do Transylvánie. Krajina upírov, hoci je po celom svete známa svojím gotickým obrazom, zaujme dospelých aj deti. Sprievodcovia vám ponúknu niekoľko štýlov tohto víkendového výletu:

- nezvyčajný: počas ktorého sa vás špeciálni herci budú snažiť vystrašiť na každom kroku, rozprávať hororové príbehy a vytvárať jednoduché špeciálne efekty z umelej krvi a falošných zubov;

- klasický: uvoľnenejšia verzia, v ktorej sa hosťom povie skutočný príbeh bez fikcie a legiend. 

Draculov hrad (hrad Bran)

Je lepšie ho vidieť so sprievodcom, pretože je tu množstvo tajných miestností a chodieb, do ktorých sa neskúsený turista určite sám nedostane a ostane stratený. Dokonca za symbolické peniaze vám každý miestny obyvateľ povie o slávnom vládcovi Rumunska Vladovi Tepešovi. Pri hrade stretnete veľa malých obchodníkov s amuletmi od zlých duchov, píšťalkami a drevenými ozdobami.

Termálny aquapark v Bukurešti 

Skutočný raj nielen pre deti, ale aj pre dospelých. 16 tobogánov, 9 termálnych bazénov, rôzne vodné atrakcie, 10 saun a mnoho ďalších zaujímavých aktivít pomôžu vám a vašim detičkám si deň deti v Rumunsku naozaj užíť! Vstup do aquaparku na celý deň pre jedného dospelého vás vyjde cca 20€ a vstup pre detí do 3ch rokov je zadarmo. 

Ak cestujete lietadlom, naša požičovňa aut Rentalport vám veľmi rada zabezpečí prenájom auta už priamo na letisku v Bukurešti za výborne ceny, odkiaľ sa môžete ihneď vybrať do aquaparku. 


27.5.2022