RentalPort logo

5 tipov na roadtrip po Slovensku

Slováci mnohokrát cestujú do zahraničia a míňajú veľa peňazí, hoci sa aj na Slovensku dá nájsť veľké množstvo krásnych oblastí. A pritom nemusíte cestovať príliš ďaleko, aby ste zažili zaujímavé dobrodružstvo. V tomto článku vám predstavíme niekoľko dôležitých tipov a rád na road trip po Slovensku.


Čo je na tom najlepšie, nemusíte míňať množstvo peňazí na drahé letenky či ubytovanie. Nechajte sa zlákať krásami Slovenska a urobte si pravý road trip. Navyše, nie je ani potrebné, aby ste mali vlastné auto. V našej krajine dnes pôsobí množstvo spoločností na prenájom vozidiel, kde si môžete prenajať auto za skvelých podmienok. Samozrejme, môžete si prenajať väčšie či menšie auto, a to presne podľa vašich predstáv. Ak sa chystáte na výlet s partiou priateľov, prenájom väčšieho auto je priam ideálny. K vášmu vozidlu sa ešte vrátime neskôr, poďme však úplne po poriadku.

1. Premyslite si vopred vašu cestu 

Aj keď je skvelé byť spontánny, naplánujte si aspoň základné mestá alebo kľúčové body, ktoré chcete navštíviť. Vyhnete sa tak tomu, že budete zbytočne cestovať z jedného konca krajiny na druhý, s čím sa spájajú vyššie náklady na pohonné hmoty aj únava. Koná sa v niektorom meste zaujímavé podujatie? Skvelé! Naplánujte si to tak, aby ste ho určite nezmeškali. Alebo si svoj výlet naplánujte tematicky – chcete vidieť hlavne naše hrady a zámky alebo radšej prírodu? Majte v hlave základný plán, ktorý, samozrejme, zdieľajte aj so svojimi spolucestujúcimi. Je dôležité, aby ste s plánom cesty súhlasili úplne všetci.


2. Nájdite si ubytovanie vopred 

Hlavne počas sezóny môže byť aj na našom malom Slovensku problém s ubytovaním. Preto keď budete mať pripravenú aspoň približnú trasu vašich stanovíšť, použite niektorý z ubytovacích portálov a nájdete si vhodné ubytovanie. Samozrejme, možno je pre vašu dobrodružnú povahu vítaný nocľah pod holým nebom – to už však necháme na vás.

3. Prenájom auta 

Prenájom auta má na takýto druh výletu niekoľko nezmeniteľných výhod. Jednou z nich je, že si môžete požičať auto so spotrebou, výkonom a veľkosťou, aká vám vyhovuje. Nájomná spoločnosť zároveň nesie všetky riziká, ktoré sú spojené s prenájmom vozidla. Prenájom vozidla cez spoľahlivú spoločnosť je rýchly, bezpečný a vďaka spotrebe mnohokrát lacnejší ako keby ste sa mali vybrať na road trip vlastným vozidlom. Taktiež si môžete byť istý, že prenajaté auto bude v perfektnej kondícii a nestane sa, že vás niekde nechá. Ak by sa aj niečo stalo, je tu vždy asistenčná služba, ktorá je na podobné prípady pripravená.


4. Pripravte sa vopred 

Myslite na čo najviac vecí a určite si do auta pred výletom vložte čo najviac vecí, ktoré by ste mohli potrebovať. Nezabudnite na cestovnú lekárničku so základnou výbavou liekov, oblečenie podľa sezóny, navigáciu, mapu či gps. Majte v zásobe aj rýchle jedlo, niekoľko polotovarov či kvalitné tyčinku. Nikdy totiž neviete, kedy príde krízová situácia.

5. Dodržiavate predpisy 

Na roadtripe sa naozaj neoplatí ponáhľať. Dodržiavate predpisy, choďte predpísanou rýchlosťou a hlavne sa zabávajte. Road trip predsa nie je o tom, aby ste sa niekam dostali čo najrýchlejšie, ale aby ste si svoj výlet užili. A nič nezamrzí viac ako pokuta. Buďte teda obozretný, ale hlavne opatrný.


Road trip je hlavne o zábave. Ak ste ešte nenavštívili mnoho miest na Slovensku, teraz je ten správny čas. Naša krajina má množstvo skvelých miest, ktoré sa oplatí navštíviť. Spoločnosť Rentalport je pritom jednou zo spoločností, ktorá zabezpečuje skvelý prenájom vozidiel podľa požiadaviek klienta, ktoré sú vhodné na prácu, ale aj takýto druh výletu.

2.1.2019