RentalPort logo

Kam na výlet v Bratislave a okolí? Požičajte si auto

RentalPort vám prináša tipy na výlet v okolí Bratislavy. Či už ste priamo z Bratislavy alebo tu len trávite nejaký čas na dovolenke, veríme, že vďaka týmto tipom na návštevy rôznych miest vám spríjemníme čas dovolenky, prázdnin alebo len slnečného víkendu, kedy sa vám chce spoznávať okolité krásy.

Niektoré miesta môžete navštíviť napríklad na bicykloch či využiť prenájom auta. Lacný prenájom auta v Bratislave vám zabezpečíme pohodlne z domova aj my. Dostupnosť áut v Bratislave si môžete pozrieť aj hneď na tomto linku.

Kam v Bratislave?

V Bratislave si každý nájde to svoje. Ak zavítate do Bratislavy aj s deťmi, užijete si tento čas plný atrakcií a zážitkov naozaj naplno. Napríklad areál Železná Studnička, centrum vedy alebo bratislavská ZOO, a to sme vymenovali len malú časť zaujímavostí, ktoré sa oplatí aj s vašimi ratolesťami vidieť. K najnavštevovanejším miestam Bratislavy nepochybne patrí bratislavská ZOO. Nájdete tu viac ako tisíc zvierat a 180 druhov. Od mája do septembra môžete zažiť komentované kŕmenie, ktoré vám zvieratá priblíži viac ako zvyčajne.


Kam do mesta s deťmi?

Oproti Dómu sv. Martina nájdete dom umenia pre deti Bibiana, ktorý je ako stvorený pre malé ratolesti. Vy si trochu oddýchnete a deti budú mať z tejto návštevy nezabudnuteľný umelecký zážitok. Súčasťou domu umenia je rozprávkový svet a interaktívne výstavy, pomocou ktorých sa deti majú možnosť oboznámiť s umením a kultúrou, podporiť svoju fantáziu a aj načerpať nové poznatky. Okrem Bibiany sa vaše deti môžu vyskákať v Jump Arene, potom zájsť do Bon Manufaktur a vyrobiť si vlastnú sladkosť, pretože v Bon Manufaktur svoje sladkosti vyrábajú ručne z prírodných ingrediencií. Ďalej môžete navštíviť korunovačný foto-video point na poschodí Michalskej brány a odfotiť sa s dobovými kostýmami. Nezabudnuteľné chvíle prežijú v Zážitkovom centre vedy Aurelium, kde sa deti môžu pozrieť napríklad ako funguje hologram či aké ťažké je vyvážiť magnet. Viac o Bratislave sa dozviete tu.

Ak už neviete kam v Bratislave ísť a chcete sa vybrať objavovať ďalšie miesta v okolí, odporúčame nasledujúcich 12 krásnych miest.

Výlet v okolí Bratislavy - 12 tipov na miesta, ktoré sa oplatí vidieť

Vyhliadková veža na Devínskej Kobyle

Vyhliadková veža je postavená na najvyššie položenom mieste Devínskej Kobyly s nadmorskou výškou 514 m n. m. Vďaka unikátnej polohe tejto vyhliadkovej veže budete mať výhľad na okolie Devínskej Novej Vsi, na Rakúsko, Česko  a Maďarsko. Práve výhľad na tri susediace krajiny bol motívom pre umiestnenie troch vyhliadkových plošín, pričom každá plošina je v inej výškovej úrovni. Najvyššia plošina je osadená cca 20 m nad okolitým terénom.

Biofarma Príroda

Biofarmu Príroda nájdete v Stupave na pôde bývalej Botanickej záhrady Univerzity Komenského a súčasného hospodárskeho strediska so živými zvieratami. Ak vám po návšteve biofarmy vyhladne, nemusíte zúfať a s prázdnym žalúdkom narýchlo hľadať, kam by ste zašli na obed. Na Biofarme príroda si môžete pochutnať aj na domácich bryndzových haluškách, čerstvom chlebe či vynikajúcich koláčoch ako od babičky. Zavítať môžete každý deň od 11:00 do 19:00 hod.


Jaskyňa Driny

Táto jaskyňa je na západnom Slovensku jediná, ktorá je sprístupnená. Patrí medzi najnavštevovanejšie turistické atrakcie v Malých Karpatoch. Jaskyňa Driny je kvapľová jaskyňa a nachádza sa asi 2 km na juhozápad od Smoleníc v Smolenickom krase. Vchod do jaskyne je vo výške 399 m n. m. v západnom svahu vrchu Driny (434 m). Driny sú puklinovou jaskyňou, ktorú vymodelovali zrážkové vody, ktoré prenikali do podzemia systémom puklín, takže chodby sú pomerne úzke.


Hrad Biely Kameň

Ak hľadáte ľahkú túru alebo prechádzku, nájdete ju v jednom z malokarpatských vinohradníckych miest, vo Svätom Jure. Hrad Biely Kameň z obdobia rannej gotiky bol postavený zemepánmi ako ochrana pred nepriateľskými vojskami. Dnešná podoba hradu je skôr zrúcanina, avšak táto prechádzka lesom vás určite nadchne. Počas potuliek lesnými cestičkami si určite vyvetráte hlavu a načerpáte sa pozitívnou energiou. Spoločný čas s kamarátmi môžete stráviť opekačkou hneď nedaľeko zrúcaniny. Nájdete tam totiž niekoľko ohnísk, kde si môžete opiecť niečo chutné a stráviť pekný deň s vašimi priateľmi či rodinou.

Hrad Červený kameň

Najkrajší hrad v blízkosti Bratislavy je bezpochyby Červený kameň. V prípade, že si o ňom ešte nepočul alebo len nenavštívil, poponáhľaj sa, pretože prichádzaš o krásny zážitok. Hrad Červený kameň sa pýši výbornou zahovanosťou a patrí medzi najlepšie zachované hrady na Slovensku. Z pôvodného kráľovského hradu ho v 16. storočí prestavali na mohutnú pevnosť vzbudzujúcu rešpekt. Dokonca aj filmárom z celého sveta táto magická pevnosť učarovala, pretože sa tu natáčali filmy ako Dračie srdce a Jaskyňa zlatej duše (Princezná Fantagiró). Po prehliadke hradu a múzea sa môžete tešiť na súboje šermiarov a návštevu zakončiť ochutnávkou vína vo vinotéke alebo dobrou kávou v Hradnej kaviarni.

Haluzická tiesňava

Pravdepodobne ste o tomto mieste netušili. Je to preto, že Haluzická tiesňava nie je typickým miestom pre turistov. Obec Haluzice, ktorá je vzdialená iba hodinku od Bratislavy mnoho ľudí nepozná a tak je jasné, že miesto nie je preplnené turistami. Haluzická tiesňava je však skrytým pokladom a určite sa oplatí vydať na cestu za týmto čarovným miestom. Kaňon dlhý asi jeden kilometer sa neustále samovoľne rozširuje, kypí životom a prekvapí vás bujnou sviežou zeleňou a vodopádmi. Okrem toho, iba pár minút chôdze od tiesňavy nájdeš rovnako čarovnú zrúcaninu románskeho kostola. 

Kaštieľ Budmerice

Budmerický kaštieľ sa nachádza v Trnavskej pahorkatine neďaleko okraja Malých Karpát, v parku pred obcou Budmerice. Táto kultúrno-historická dominanta Budmeríc bola postavená v kombinácii viacerých slohov vychádzajúcich z renesančných vzorov zámkov na Loira vo Francúzsku s množstvom menších vežičiek a štítových vikierov. Kaštieľ obklopuje prekrásny anglický parkom. V tesnej blízkosti parku, na ceste, ktorá vedie k Červenému Kameňu, dal gróf Pálffy postaviť kaplnku Panne Márii Lurdskej, ktorá tam stojí dodnes.
 

Slnečné jazerá Senec

Slnečné jazerá sú jasnou voľbou pre tých, ktorí si chcú oddýchnuť v obklopení nádhernej prírody a zároveň si potrpia na dobré služby. Senecké jazerá patria medzi najnavštevovanejšie letné strediská Slovenska. Od Bratislavy sa nachádzajú len 30 kilometrov, takže sú ideálnou voľbou na oddych od rušného mesta. Využiť ich môžu aj návštevníci z iných kútov Slovenska, ktorí chcú spojiť vodné radovánky so spoznávaním našej metropoly. Pre milovníkov športu je dostupných mnoho aktivít. Môžu sa zabaviť na volejbalových plážových ihriskách, tenisových kurtoch, v požičovni požičať športové potreby, zahrať si futbal na futbalovom ihrisku s umelým povrchom či vyskúšať vodný futbal. Aj rybári si tu prídu na svoje, pretože na jazerách môžu chytať ryby a využiť tak svoje rybárske zručnosti. Pre deti sú tu navyše detské ihriská, na ktorých sa môžu vyšantiť a spoznať nových kamarátov. Atraktivitu areálu zvyšuje aj celoročne otvorený aquapark s množstvom toboganov a bazénov.

Lednice

Najväčším klenotom celého Lednicko-valtického areálu (od roku 1996 zapísaný v Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO) je zámok Lednice. Prvá zmienka o tunajšom zámku pochádza už z roku 1222. V 16. storočí tu vznikol renesančný zámok a v 17. storočí tu bolo vybudované barokové sídlo s rozľahlou záhradou a monumentálnou jazdiarňou. Konečná podoba zámku pochádza z 19. storočia, keď knieža Alois II. z Lichtenštajnu nechal sídlo prebudovať v duchu anglickej gotiky. Zámok aktuálne ponúka hneď 4 prehliadkové trasy. 
Levanduľová farma, Starovičky - Južná Morava
Farma bola založená v roku 2013, kedy tu vysadili viac ako 40 tisíc kríkov levandule lekárskej. Pole sa nachádza v malej obci Starovičky, neďaleko mesta Hustopeče a Lednicko-valtického areálu - v kraji vína, ľudových tradícií a významných kultúrnych pamiatok.
 

Neziderské jazero

Iba 30 minút autom od Bratislavy leží jazero Neusiedl am See, pre Slovákov známe ako Neziderské jazero. Symbolom jazera sa stal červeno-biely maják, ktorý je pre toto jazero charakteristickým prvkom. Ide o najväčšie stepné jazero v strednej Európe, ktoré je zapísané aj v UNESCO. Láka množstvom príležitostí pre rekreáciu, či už sú to vodné športy, ako člnkovanie či jachting, ale aj letné kúpanie na niektorej z pláží či kúpalísk a v neposlednom rade možnosť cyklistiky. Z Bratislave vedie cyklotrasa priamo k Neziderskému jazeru, takže okrem výletu autom si sem môžete spraviť celodenný výlet na bicykloch. Okolo jazera vedie dokopy 11 cyklotrás, ktoré prechádzajú top miestami v okolí.

Zámok Schloss Hof

Neďaleko od slovensko-rakúskych hraníc sa rozprestiera rozprávkový zámok Schloss Hof. V minulosti ho Eugen Savojský pretvoril na honosné poľovnícke sídlo, no neskôr sa stal sídlom kráľovnej Márie Terézie. Miesto opradené históriou okrem návštevy zámku ponúka aj možnosť prejsť sa po zámockej záhrade alebo navštíviť miestny statok, ktorý kedysi slúžil na zásobovanie zámku. Nájdete tu viac ako 240 zvierat, vrátane vzácnych oviec očkatých, alpských sliepok, lipicanov, bielych pávov, bielych oslíkov či exotických dromedárov.


Lacný prenájom auta Bratislava

V Bratislave je množstvo autopožičovní, ktoré ponúkajú na prenájom rôzne kategórie vozidiel. My v RentalPorte ponúkame profesionálne služby za výhodné ceny. U nás si môžete porovnať ceny vozidiel rôznych autopožičovní a vybrať si podľa vašich preferencií. Ceny sa pohybujú od 34 € na deň, avšak ak si rezervujete vozidlo na viac dní, priemerná cena za deň sa znižuje. Výhodou prenájmu auta je bezpečie a komfort, ktorý vám auto zaistí. Ak máte navyše deti, výlet autobusom sa môže pre vaše dieťa stať veľmi stresujúcim. Nehovoriac o takzvanej slobode, kedy sa nemusíte prispôsobovať časovým rozvrhom autobusov a jednoducho vyrazíte vtedy, kedy vám to vyhovuje najviac. Okrem toho sa autom dostanete do cieľa najrýchlejšie, čo určite oceníte v prípade, keď máte v jeden deň naplánovaných viacero miest.

Chcete vedieť koľko vás vyjde prenájom auta? V tomto článku sme sa o prenájme vozidla rozpísali viac.
V článku Ako si prenajať auto cez RentalPort nájdete tiež množstvo užitočných informácií.
17.5.2022